top of page

into softening

1:1 lichaamswerk in en naar zachtheid

Softening into life and the unraveling of self-protection.

An invitation of letting go of our defenses, feeling what is there and allowing ourselves to deeply rest in the essence of who we are.

Vertragen, verzachten en vertrouwen.

 

Into softening is een sessie waar ik je uitnodig om ruimte te maken om opnieuw te voelen, te verbinden en te integreren.

IMG_0529.JPG

With a touch that is perceptive, guided by presence and a quality of listening, the hand becomes the extended heart.

Een Into Softening reis vangt aan met het helder maken van jouw verlangen.

 

Vanuit afstemming en resonantie met wat jij op dit moment nodig hebt.  Vervolgens neem ik je mee op weg door middel van zacht en diepgaand lichaamswerk vanuit de Fasciatherapie MDB .

 

Doorheen afgestemde aanraking, slow move bewegingen en verbindende rituelen creëren we een veilige bedding om langzaam maar zeker te ontspannen, los te laten en te landen in de essentie die je écht bent.

 

We nemen bewust tijd om te integreren. Om de echo van de sessie diepgaand te laten inwerken.

 

Into Softening is een reis die een bewust steunpunt markeert, je nieuwe mogelijkheden doet ervaren waarvan de resonantie opnieuw richting geeft aan datgene waarnaar je verlangt

landen in je essentie

fascia uitleg

fasciatherapie MDB

Fasciatherapie methode Danis Bois is een zachte en diepgaande lichaamsgerichte benadering en behandelwijze waarbij het lichaam en de persoon als een geheel worden benaderd.

Fascia is de zachte component van het bindweefselsysteem dat het menselijk lichaam doorweeft en het lichaam structureel ondersteunt.

 

Vanuit recente wetenschappelijke inzichten wordt het fasciale systeem aanschouwd als een rijk gevoelsorgaan dat een belangrijke invloed heeft op ons gevoel van embodiment. Wat we denken, voelen en ervaren heeft een grote impact op het bindweefsel. Datzelfde bindweefsel staat nauw in relatie met het zenuwstelsel en beïnvloedt aldus in belangrijke mate onze fysiologie en hoe we ons voelen.

 

Langdurige en/of extreme overbelasting, fysiek en/of psychisch, zorgt er soms voor dat het zijn natuurlijke veerkracht en vermogen om naar een evenwicht terug te keren kan verliezen.

 

Vanuit een beluisterende en zachte handgreep werken we door middel van zeer traag uitgevoerde druk en rek in op het bindweefsel.

 

We creëren de nodige omstandigheden waardoor het lichaam zijn zelf-helende vermogen hervindt.

 

Vanuit rust en vertrouwen nodigen we het lichaam en de persoon uit om weer zachtjes in beweging te komen en opnieuw (veer)krachtig ruimte in te nemen.

CarolineRouma-159.jpg

slow movement

Bewust, traag en ontspannen bewegen heeft, net zoals hands-on lichaamswerk, heilzame effecten. Slow move, het pedagogische bewegingsconcept binnen de Fasciatherapie MDB, maakt daarom integraal deel uit van een into softening sessie. 

 

Jij beweegt op jouw eigen unieke manier. Je houding en specifieke manier van bewegen vertalen feilloos hoe je in relatie staat met jezelf en de wereld om je heen. Je lichaam en de manier waarop het zich overheen tijd heeft gevormd vertelt een verhaal. Een verhaal dat ik samen met jou graag beluister en herschrijf naar een versie die jou beter dient en doet groeien.

 

Doorheen de verschillende slow move bewegingen ontdek je waar je veel vrijheid ervaart en waar minder. Je wordt je bewust van je blinde vlekken binnen je bewegingspatronen, je ontdekt nieuwe manieren van bewegen en zijn. Je herondekt hoe het voelt om vrij en authentiek te bewegen en ruimte in te nemen.

 

Slow move wordt gekenmerkt door zijn eenvoud, traagheid en diepgang.

Een bewegingspedagogie die door iedereen beoefend kan worden, ongeacht leeftijd, conditie en evt. blessures. De bewegingen zijn een waardevolle tool om te integreren in je dagelijkse leven en geeft ondersteunend, naast het hands-on lichaamswerk, wind in de zeilen binnen jouw groeiproces.

CarolineWHH-19-05-2020-23.jpg

een verbindend ritueel

Life is a ceremony. Een mysterieuze reis doorheen het onbekende.

 

Het leven vraagt om geleefd te worden. Doorheen het licht en de donkerte.

 

Tijdens jouw into softening sessie nodig ik je uit om samen te reizen. Vanuit rust en vertrouwen, een juiste plek voor jouw verhaal en verlangen creërend, doorweven we de rijkdom van het rituele doorheen de sessie.

 

Into softening is een warm en verbindend ritueel. Een ritueel van bewust aandacht geven aan jezelf.

lieve woorden

Caroline heeft gouden handen en geeft zeer goed advies. Ze voelt perfect aan waar mijn grenzen zijn en behandelt met de nodige zachtheid. Ze heeft me ook leren voelen en herkennen wat er speelt in mijn lichaam. Als ik bij haar buiten stap voel ik me beter in mijn vel en sta ik veerkrachtiger in het leven.

 

Annelies

praktisch

annulatievoorwaarden

annuleren zonder kosten kan tot 48u voorafgaand aan de sessie

bij laattijdige annulatie wordt de sessie volledig in rekening gebracht

duur & tarief

Into softening is een reis van 1,5u waar je helemaal mag terugplooien op jezelf en mijn 100% volle aanwezigheid en tijd krijgt.

 

Deze investering in jezelf kost je €135.

deep dive sessies

3 sessies €360 - meteen in te plannen binnen de 6 maanden    

5 sessies €565 - meteen in te plannen binnen 1 jaar

bottom of page