top of page

za 25 nov

|

De verscholen tuin

Reset & Recharge one day retreat

Reset & Recharge one day retreat
Reset & Recharge one day retreat

Tijd en locatie

25 nov 2023, 09:30 – 17:30

De verscholen tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Antwerpen, België

Over het evenement

Reset & Recharge

Op een duurzame manier je fysieke en mentale gezondheid ondersteunen, dat is de intentie van deze Reset & Recharge one day retreat. In welke fase van je leven je ook zit of hoe je je ook voelt op dit moment, de ervaringen die je opdoet tijdens deze dag zullen je leven rijker maken. 

Deze dag staat helemaal in teken van jou.

Doorheen de dag dompelen we je onder in 4 verschillende practices die jou doen ervaren hoe het voelt om meer grip te krijgen op hoe jij je voelt. Deze retreatdag is dus ervaringsgericht. Doen en voelen, zodat jij aan het einde van de dag weer naar huis gaat met energie in je lijf en rust in je hoofd.

Ready to play and explore?

We would love to meet you there!

Anna en Caroline

We starten om 9u30 en eindigen rond 17.30u, doorheen de dag gaan we aan de slag met:

S L O W.  M O V E M E N T

Bewust en ontspannen bewegen heeft net zoals hands-on lichaamswerk heilzame effecten. Een lichaam dat aangesproken wordt in beweging voelt vrijer, resoneert meer, krijgt meer ruimte en kan je een diep gevoel van verbinding en verankering bieden.

Slow movement creëert de mogelijkheid om spanning te ontladen, nieuwe (bewegings)richtingen te ontdekken en draagt bij tot het ontwikkelen van meer veerkracht, stabiliteit en balans in zijn. De sessie is een unieke blend van verschillende bewegingsvormen zoals yin yoga, slings myofascial training en de sensoriële bewegingspedagogie vanuit de Fasciatherapie MDB.

T R E

TRE® is een lichaamsgerichte practice ontwikkeld door Dr. David Bercelli. Middels een aantal eenvoudige oefeningen wordt het lichaamseigen zelf-regulerende (tril)mechanisme geactiveerd. Het lichaam laat mede dankzij oa specifieke trillingen spanning los die opgeslagen is in het zenuwstelsel en het bindweefsel.

Stress en trauma zorgen voor hoge en vaak aanhoudende, spanning in het lichaam wat veel lichamelijk en geestelijke klachten kan veroorzaken. Deze lichaamsgerichte methode is daarom een krachtige zelfhulp tool die het lichaam weer terugbrengt naar een kalme en ontspannen staat van zijn.

A D E M.  W E R K

Bewust ademen is essentieel om op een bewuste manier in het dagelijks leven te staan. De manier waarop we ademen beïnvloedt onbewuste processen in ons lichaam die op hun beurt invloed hebben op onze fysieke en mentale gezondheid.

Tijdens deze practice krijg je een specifieke ademhalingstechniek aangeleerd waarbij je afwisselend je zenuwstelsel activeert en ontspant. Een bewust verbinden met jezelf en jouw noden. Een moment van herbronnen voor je lichaam en geest om zo de toon te zetten voor het vervolg van je dag: een gegronde energie.

C O L D.  E X P O S U R E 

IJsbaden lenen zich er perfect toe om op een veilige manier je automatische piloot te gaan herschrijven. Het is een oefening in focus en loslaten die resulteert in een boost van energie en zelfvertrouwen. Hierdoor ga je ook in het dagelijks leven anders leren omgaan met triggerende situaties of stressprikkels. Het gaat niet om doorbijten en volharden, maar wel om rust te vinden in overgave vanuit een diep vertrouwen dat we allemaal in ons dragen.

Haal je innerlijke avonturier naar boven, want ijsbaden zijn een waar genot en licht verslavend eens je eraan begint. De levensenergie giert door je lijf! Daarnaast zijn ijsbaden ook bewezen ontstekingsremmend, stressverlagend en zorgen ze voor een betere slaapkwaliteit

Praktisch 

Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent, epilepsie hebt of herstellende bent na een recente ingreep.

Raadpleeg bij hart- en vaatziektes of andere ernstige medische aandoeningen steeds eerst een arts.

Wat is inbegrepen?

Slow movement class

TRE groepssessie

Diepgaande ademsessie in groep

IJsbad met 1-op-1 coaching

Voedzame, plantaardige lunch

Gezonde drankjes en snacks doorheen de dag

investering 175,-

 Wat breng je zelf mee? 

Draag makkelijke kledij waarin je vrij kan bewegen

Badoutfit waar je je goed in voelt

Handdoek / badjas

Dekentje

Deze dagretreat gaat door op zaterdag 25 november in de Verscholen tuin te Deurne(Antwerpen)  van 9.30-17.30u

Wie zijn we?

Caroline Rouma

Caroline is een soul searcher pur sang. Met meer dan 20 jaar expertise in lichaamswerk en coaching richtte ze Roots in Motion op, een veilige thuishaven voor wie op zoek is naar een meer bewuste, vrije en bezielde manier van leven. Vanuit een veilige bedding en context van vertrouwen en rust begeleidt ze mensen weer terug naar de essentie. Zowel individueel als in het faciliteren van groepen integreert ze hiervoor verschillende lichaamsgerichte modaliteiten zoals Fasciatherapie MDB, Experiential Bodywork®, Experiential movement, Yoga en TRE®. Een uitnodigende en exploratieve lichaamsgerichte aanpak vormt de rode draad in al wat ze aanbiedt.

Down to earth and aiming for the sky, zo zou ik mezelf misschien wel het best omschrijven.

Met een ontembare honger en nieuwsgierigheid naar hoe wij als mens voelen, denken, bewegen en zijn.

Ik geloof namelijk dat we allemaal een reis maken in dit leven. Nog voor we onze eerste ademteug nemen tot de laatste zucht die ons verlaat.

én dat we groeien en leren in relatie tot de ander.

Ik wil hierin graag voorleven.

Alleen zo, voelt het, kan ik authentiek ontvangen en begeleiden.

Het samen ‘mens’ zijn ligt me nauw aan het hart. Want het is precies in die gedeelde menselijkheid dat we verbinding en heling vinden.’

Vrijheid (autonomie) in verbondenheid  met de ander ervaren…thuiskomen in de essentie van wie we werkelijk zijn , is wat me drijft. Steeds weer opnieuw en opnieuw. Het is mijn missie. My dharma.’

Anna Bernburg

Anna is Wim Hof Method instructrice, aan de hand van breathwork, koude blootstelling en mindset begeleidt Anna mensen naar meer innerlijke kracht, rust, energie, zelfvertrouwen en balans. Anna gelooft sterk dat bijzondere ervaringen ons leven rijker en waardevoller maken. Ze is dus ook altijd enthousiast om samen op avontuur te gaan.

Anna ervaarde zelf hoe het was om te leven met paniek- en hyperventilatieaanvallen, een (nog steeds) dagelijkse practice van breathwork, koude douches en introspectie hebben haar terug het vertrouwen in zichzelf gegeven. Hierdoor besefte ze hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen reguleren op stressvolle / triggerende momenten en het belang van een gezond zenuwstelsel hierin. Tijdens haar opleiding Somato Psychopedagogie kreeg ze hier nog een dieper inzicht in en dat wil ze delen met anderen die klaar zijn om hun leven in handen te nemen. “Waar een wil is, is een weg” en die weg wil ze graag bewandelen met mensen die daar hetzelfde over denken.

Verder is Anna half IJslands, eet ze al 9 jaar plantaardig, geniet ze ervan om te spelen met haar metekindjes, is ze altijd te vinden voor een (sportieve) uitdaging en verdiept zich graag in Boeddhisme en meditatie.

Inschrijven doe je via onderstaande knop.

Je ontvangt dan een bevestigingsmail met betalingsuitnodiging.

Van zodra deze in orde is ben je officieel ingeschreven.

Deel dit evenement

bottom of page