top of page

za 17 feb

|

De verscholen tuin

Reset & Recharge one day retreat

Reset & Recharge one day retreat
Reset & Recharge one day retreat

Tijd en locatie

17 feb 2024, 09:30 – 17:30

De verscholen tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Antwerpen, België

Over het evenement

Reset & Recharge

Leer op een duurzame manier zorg dragen voor jezelf en je zenuwstelsel en ervaar meer rust in je hoofd en energie in je lijf!

  • Ervaar je wel eens rusteloosheid en chaos in je hoofd of spanning en ongemak in je lijf?
  • Heb je soms het gevoel kopje onder te gaan temidden van alles wat om je heen gebeurt?
  • Vind jij het een uitdaging om goed voor jezelf zorg te dragen?

Dan is de Reset & Recharge one day retreat iets voor jou! Want deze dag staat helemaal in teken van jou!

Vanuit een lichaams-en ervaringsgerichte aanpak nodigen Anna en Caroline jou uit om bewust te vertragen, uit je hoofd en weer in je lijf te zakken.

We laten je proeven van eenvoudige en efficiënte tools zoals slow move, TRE®, ademwerk en cold exposure , die uitnodigen om op een duurzame manier goed voor jezelf te leren zorgen.

Om af te stappen van je automatische piloot en bewust te kiezen voor datgene wat bijdraagt aan jouw welbevinden. Om meer grip te krijgen op hoe jij je voelt. 

Dat is de gouden stip die we aan de horizon vooropstellen.

Zet samen met ons en andere gelijkgestemde zielen fundamentele (eerste) stappen richting rust in je hoofd en een m(w)eer ontspannen energie in je lijf.

Wat gaan we doen?

S L O W.  M O V E M E N T

Bewust en ontspannen bewegen heeft net zoals hands-on lichaamswerk heilzame effecten. Een lichaam dat aangesproken wordt in beweging voelt vrijer, resoneert meer, krijgt meer ruimte en kan je een diep gevoel van verbinding en verankering bieden.

Slow movement creëert de mogelijkheid om spanning te ontladen, nieuwe (bewegings)richtingen te ontdekken en draagt bij tot het ontwikkelen van meer veerkracht, stevigheid en balans in zijn. De sessies zijn een unieke blend van verschillende bewegingsvormen zoals yoga, slings myofascial training en de sensoriële bewegingspedagogie vanuit de Fasciatherapie MDB.

T R E

TRE® is een lichaamsgerichte practice ontwikkeld door Dr. David Bercelli. Middels een aantal eenvoudige oefeningen wordt het lichaamseigen trilmechanisme geactiveerd. Het lichaam laat dankzij deze specifieke trillingen spanning los die opgeslagen is in het zenuwstelsel en het bindweefsel.

Stress en trauma zorgen voor hoge en vaak aanhoudende, spanning in het lichaam wat veel lichamelijk en geestelijke klachten kan veroorzaken. Deze lichaamsgerichte methode is daarom een krachtige zelfhulp tool die het lichaam weer terugbrengt naar een kalme en ontspannen staat van zijn.

A D E M.  W E R K

Bewust ademen is essentieel om op een bewuste manier in het dagelijks leven te staan. De manier waarop we ademen beïnvloedt onbewuste processen in ons lichaam die op hun beurt invloed hebben op onze fysieke en mentale gezondheid.

Tijdens de morning flow krijg je een specifieke ademhalingstechniek aangeleerd waarbij je afwisselend je zenuwstelsel activeert en ontspant.  Om te verbinden met jezelf en jouw noden. Een moment van herbronnen voor je lichaam en geest en zo de toon voor de rest van de dag te zetten: een gegronde energie.

C O L D.  E X P O S U R E

IJsbaden lenen zich er perfect toe om op een veilige manier je automatische piloot te gaan herschrijven. Het is een oefening in focus en loslaten die resulteert in een boost van energie en zelfvertrouwen. Hierdoor ga je ook in het dagelijks leven anders leren omgaan met triggerende situaties of stressprikkels. Het gaat niet om doorbijten en volharden, maar wel om rust te vinden in overgave vanuit een diep vertrouwen dat we allemaal in ons hebben zitten.

Haal je innerlijke avonturier naar boven, want ijsbaden zijn een waar genot en licht verslavend eens je eraan begint. De levensenergie giert door je lijf! Daarnaast zijn ijsbaden ook bewezen ontstekingsremmend, stressverlagend en zorgen ze voor een betere slaapkwaliteit.

Praktisch

De Reset & Recharge dag gaat door van 9.30u tot 17.30u in de Verscholen tuin te Antwerpen.

Er is ruimte voor max. 16 deelnemers.

Je hoeft geen ervaring te hebben om deel te kunnen nemen aan deze dag.

Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen indien je zwanger bent en/of een recente  ingreep (minder dan 6 weken) hebt ondergaan. Bij twijfel, contacteer je behandelende arts en reik naar ons uit.

Wat breng je mee?

  • Draag makkelijke kledij waarin je vrij kan bewegen
  • drinkflesje
  • schrijfgerei
  • dekentje
  • warme kousen
  • badkledij waar jij je goed in voelt
  • badjas/poncho en slippers

Jouw investering?

Deelnemen aan deze rijk gevulde dag kost je 175€. 

In dit bedrag is alle begeleiding en het volledige programma voorzien alsook geniet je van een heerlijke plantaardige lunch en gezonde en lekkere versnaperingen tussendoor.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Je betaling ontvangen we graag op volgend rekeningnummer BE86 3200 0723 4250 (begunstigde Caroline Rouma) met vermelding van je naam en Reset +Recharge 17/2.  Eens je betaling ontvangen is , is je inschrijving definitief en kan er geen terugbetaling gevraagd worden bij eventuele annulatie. Enkel wanneer jouw plekje opnieuw ingevuld geraakt  staan we terugbetaling toe.

Looking forward to have you on this journey!

Caroline & Anna

Deel dit evenement

bottom of page