top of page

fasciatherapie 

Ruimte maken. Een veilige bedding creëren om opnieuw te voelen, te verbinden en integreren.

 

Vrijheid in je bewegen creëren, een diepe rust ervaren, een fijn en veilig thuis voelen in je lichaam en bij jezelf. Dat is waar ik je toe uitnodig in de sessies fasciatherapie.

Fasciatherapie methode Danis Bois is een zachte en diepgaande lichaamsgerichte benadering en behandelwijze waarbij het lichaam en de persoon als een geheel worden benaderd.

 

We werken zowel hands-on op tafel als hands-off door middel van full presence meditatie, beweging en gesprek.

wat is fascia?

wat is fascia?

Fascia is de zachte component van het bindweefselsysteem dat het menselijk lichaam doorweeft.

 

Het vormt een continue, driedimensionale matrix die het lichaam structureel ondersteunt.

 

Fascia infiltreert en omgeeft alle organen, spieren, botten, bloedbanen en zenuwvezels en creëert op die manier een unieke omgeving voor alle grote functionele systemen in het lichaam.

 

Fascia wordt vanuit recente wetenschappelijke inzichten aanschouwd als een rijk gevoelsorgaan dat een belangrijke invloed heeft op ons gevoel van embodiment. Wat we denken, voelen en ervaren heeft een grote impact op het bindweefsel.

 

Datzelfde bindweefsel staat nauw in relatie met het autonome zenuwstelsel en beïnvloedt aldus in belangrijke mate onze fysiologie en hoe we ons voelen.

Dit bindweefsel is dus allerminst een passief weefsel te noemen dat slechts omhult en anatomische structuren op hun plaats houdt.

 

Het is een levend tensegraal elastisch netwerk dat actief én reactief is en zich steeds probeert aan te passen aan de opgelegde fysieke en/of psychische belasting.

 

Langdurige en/of extreme overbelasting, fysiek en/of psychisch, zorgt er soms voor dat het zijn natuurlijke veerkracht en vermogen om naar een evenwicht terug te keren kan verliezen.

 

Vanuit een beluisterende en zachte handgreep werken we door middel van zeer traag uitgevoerde druk en rek in op het bindweefsel.

 

We creëren de nodige omstandigheden waardoor het lichaam zijn zelf-helende vermogen hervindt.

 

Vanuit rust en vertrouwen nodigen we het lichaam en de persoon uit om weer zachtjes in beweging te komen en opnieuw (veer)krachtig ruimte in te nemen.

het zelfhelend vermogen versterken

In de Fasciatherapie kwam ik erachter dat er in de loop der jaren een diep wantrouwen was ontstaan ten opzichte van mijn lichaam.

 

Ziekte bij mezelf en de kinderen hadden er voor gezorgd dat ik het lichaam was gaan beschouwen als een mysterieuze machine, die elk moment stil kon vallen, met catastrofale gevolgen.

 

Het duurde lang, en het werk is nog niet af, maar ik leer om mijn lichaam weer te ervaren als een plek om rust te vinden, om thuis te komen, zelfs als een soort mentor, waar ik raad aan kan vragen.

 

Sara

17976078361558952.jpg

With a touch that is perceptive, guided by presence and a quality of listening, the hand becomes 
the extended heart

praktisch

intake

Omdat ik veel belang hecht aan jouw verhaal plannen we eerst een intake-sessie in.

 

Tijdens dit consult van 90min nemen we uitgebreid de tijd om in kaart te brengen wat jou hier brengt.

 

Luisteren voert hier de hoofdtoon. Luisteren naar jouw woorden maar ook naar jouw lichaamstaal, zowel op tafel onder mijn handen als in beweging/postuur.

 

We maken je hulpvraag concreet en stippelen een route uit die we samen zullen bewandelen.  

tarieven

Intake sessie 90 min: €95

Vervolg sessie 60min: €80

Betalen kan cash of via de mobiele bank-app

terugbetaling

Bij doorverwijzing door een arts krijg je aan het einde van een behandelingsreeks een attest voor de mutualiteit. Dit attest zorgt voor een gedeeltelijke terugbetaling en kan alleen mits afgifte van een correct voorschrift.

bottom of page